Tilrettelagte bøker 

Biblioteket har tilrettelagte bøker for barn og voksne som av ulike grunner har reduserte leseferdigheter. Noen bøker har enkel tekst for uvante lesere, folk med dysleksi, konsentrasjonsvansker eller et annet morsmål.

Noen bøker har enkelt innhold for mennesker med utviklingshemming.

Tilrettelagte lydbøker, storskriftbøker, punktskrift, følebilder og tegnspråk hører også til i samlingen.

tilrettelagt.jpg

Leseombud

Biblioteket har et nettverk av leseombud for de som ikke kan lese selv.

Leseombudene skal gi litterære opplevelser og vanlig informasjon til de som ikke leser selv. Alle som registrerer seg som leseombud mottar nyhetsbrevet ”Bok til alle”. Det inneholder tips, historier fra andre leseombud og nyheter om egnede bøker.  

.leseom.jpg

Hvem kan være leseombud?

De som har lyst til å lese høyt for andre og er gode lesere kan bli leseombud.

Aktivitører og andre kan være leseombud på egen arbeidsplass og være leseombud i arbeidstiden.

Mange, særlig ungdom med funksjonsvansker, ønsker seg leseombud på fritida. Disse gruppene er velkomne til å bruke biblioteket som samlingsplass.

Leseombudene danner et nettverk, og møtes på biblioteket noen ganger i året.


Har du lyst å bli leseombud? Ta kontakt med biblioteket.

 

Nyttige lenker

Boksøk drives av Leser søker bok. Bøkene har fyldig omtale og du finner informasjon om hvor bøkene kan lånes og kjøpes. Det er mulig å kombinere søk på tilretteleggingsform og forfatter eller sjanger.

Klar Tale er Norges eneste lettleste nyhetsavis. Stor skrift og enkelt språk gjør avisen lettere å lese enn andre aviser.

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek er et bibliotek for de som strever med å lese. Alle som har vansker med å lese trykt tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom, kan melde seg inn. Det kan være svekket syn, dystleksi, ADHD og andre årsaker til nedsatt leseevne. Les mer om hvem som kan låne og hvordan du kommer i gang på NLB sine nettsider.